<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d17979439\x26blogName\x3dGothic+Monastery\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://gothicmonastery.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3del_GR\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://gothicmonastery.blogspot.com/\x26vt\x3d-326980426557987416', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

18 Νοεμβρίου 2005

Τελος...

... και στο μισο δευτερόλεπτο που έκανε το σπαθί να χτυπήσει τον ανήμπορο Γκόρντον, ο Τσάνγκ Λι μπόρεσε να διακρίνει δύο πράγματα: Τη φοβισμένη ματιά του Γκόρντον - ο Γκόρντον γνώριζε οτι πλησίαζε το τέλος του... και κατι μικρό, ανεπαίσθητο να λαμπυρίζει στο λαιμό του.
Η σπάθα χτύπησε. Το darn-dao του Γκόρντον σχίστηκε στα δύο, όπως περνά μέσα από το βούτυρο ενα μαχαίρι της κουζίνας. Η σπάθα του Τσάνγκ Λι συνέχισε, και σταμάτησε μολις διαπέρασε και το πουκάμισο του Γκόρντον, δινοντας του ένα βαθύ κόψιμο στο μερος της καρδιάς. Τα μάτια του Γκόρντον ανοιξαν διάπλατα: Δεν μπορούσε να φανταστεί οτι το πολύτιμο σπαθί του, που το φύλαγε σαν κόρη οφθαλμού και το ακόνιζε κάθε μέρα, θα τον πρόδιδε τοσο φτηνά.

Ισως γιατί ποτέ δεν ρώτησε το γέρο κινέζο από πού το είχε βρεί, ή πόσο παλιό ήταν. Φεύγοντας από τον Κινέζο, συνάντησε τους τύπους που επρεπε να βρεί - και αυτοί το σχολίασαν: αλλά στα κινέζικα.
Οταν τους ρώτησε, του είπαν οτι και τα σπαθιά έχουν ψυχή. Οι Ιάπωνες είναι ακόμα χειρότεροι (σκέφτηκε τότε), λένε οτι "αν βγάλεις το σπαθί απο τη θήκη, πρέπει να το ταίσεις με αίμα, αλλιώς θα σου πεθάνει". Ετσι και το σπαθί του τώρα, πέθανε μαζί του.


Ο Τσάνγκ Λι κοίταξε γύρω του. Το ζευγάρι, σε απόσταση ασφαλείας είχε σταματήσει και κοίταζε. "Γαμώτο!" αναφώνησε. "Πρέπει να τους σκοτώσω!". Βγάζοντας το περίστροφο με σιγαστήρα, δεν δυσκολευτηκε να στείλει δυο σφαίρες, που βουήζοντας σαν θυμωμένες μέλισσες, κάνανε μόνο 2 δευτερόλεπτα να βρούν το στόχο τους. Headshots: Bang - Bang. Το ζευγάρι σωριάστηκε. "Καλύτερα τώρα." Κοίταξε γύρω του, ήταν μόνος. Επρεπε να φύγει τώρα, αλλιώς θα την πάταγε όπως ο τύπος στη ταινία που είδε χτές: Στο Λας Βέγκας, οταν σκοτώνεις κάποιον, τον θάβεις στην έρημο. Αλλά πρέπει να σκάψεις τον τάφο απο πρίν - γιατί αν τον σκοτώσεις, και αρχίσεις να σκάβεις, κινδυνεύεις να σε δεί καποιος - και πρέπει να τον σκοτώσεις και αυτόν. Και μπορεί να συνεχίσεις να σκοτώνεις και να σκάβεις... για πάντα!.

Ο Τσάνγκ Λι απομακρύνθηκε τρέχοντας. Το μενταγιόν που βρήκε στο λαιμό του Γκόρντον το κράταγε σφιχτά στο χέρι. Τόσο σφιχτά, που η παλάμη του άρχισε να γεμίζει αίμα. Ήταν της μητέρας του, απόδειξη οτι ο Γκόρντον - πράκτορας της "Ιος-Αμστερνταμ-Νεα Υορκη" - ήταν ο τελευταίος που την είδε. Και τη σκότωσε... Ο πόλεμος έχει αρχίσει. Οι άλλοι θα το μάθουν σύντομα. Θα ξέρουν οτι έρχεται. Να τους βρεί, και να τους δώσει αυτό που τους αξίζει.

4 Comments:

Blogger ViSta said...

Ω, και τωρα τι θα κανω εγω χωρις Γκορντον; Θα αρχιζω να ταυτiζομαι με την Εβελυν;
Με αφησες στα κρυα του λουτρου κε Asymmertismo ... :-(

Παρ Νοε 18, 04:10:00 μ.μ.  
Blogger asymmetrisimo said...

Αγαπητή Vista.
Πώς μπορεις να ταυτίζεσαι με ένα βδελυρό υποκείμενο οπως ο Γκόρντον; Δεν θέλω να προδώσω τη συνέχεια, αλλά πρεπει να ταυτιστείς με τον αγγελιοφόρο της Αποκάλυψης, το σημαιοφόρο του Δικαίου, τον Ιππότη της Δικαιοσύνης, τον Τσάνγκ Λι. Τον άνθρωπο που χωρίς να το θέλει βρέθηκε στα δύχτια του Γκόρντον και στην προσπάθεια να ξεφύγει εχασε οικογενεια και υπάρχοντα...

to be continued.

Παρ Νοε 18, 05:22:00 μ.μ.  
Blogger Storyteller said...

Αν νομίζεις ότι με κάτι τέτοια φτηνά κολπα θα ξεφύγεις είσαι πολύ γελασμένος...είτε ως Γκορντον ,είτε ως Τσανγκ Λι ήδεν ξέρω εγώ τι άλλο, ο Μαρτίνος θα σε κυνηγήσει λυσσαλέα...χα χα χα (σατανικό χαμόγελο ήταν αυτό)

Σάβ Νοε 19, 06:26:00 μ.μ.  
Blogger ViSta said...

Δε ταυτιζομουνα με τον Γκορντον, απλα μου αρεσε (εχω τικ με τυπους που εχουν σκυλους, να με συμπαθατε), και αμα ληψει απο το παιχνιδι, θα αναγκαζομουνα να βρω καποιο αλλο favorite. Τελευταια ομως ο Σατανικός Μαρτινος πολύ καλα τα πηγαινει να κατακτησει την συμπάθειά μου, αλλα ως γυνη ειμαι αστατη, ποιος ξερει αυριο μπορει να λεω τα ιδια για τον Τσανγκ Λι... :-)

Σάβ Νοε 19, 07:32:00 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home