<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d17979439\x26blogName\x3dGothic+Monastery\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://gothicmonastery.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3del_GR\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://gothicmonastery.blogspot.com/\x26vt\x3d-326980426557987416', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

06 Νοεμβρίου 2005

H Απόδραση

«Τη δική μου; Τι εννοείτε;» αποκρίθηκε ο νεαρός ενώ η καχυποψία έκανε την εμφάνισή της στα σκληρά χαρακτηριστικά του, που αλλοιώθηκαν στο άκουσμα της τελευταίας φράσης της Νιόβης.

«Δεν υπάρχει χρόνος...» συνέχισε η Νιόβη απτόητη. «Πρέπει να με εμπιστευτείτε και να με ακολουθήσετε!» τον συμβούλεψε ενώ έκλεισε το ανοιχτό βιβλίο μπροστά του και του έριξε μια ματιά όλο νόημα.

Ο νεαρός άνδρας ζύγιασε τη μορφή της, το ντύσιμό της, τα μακριά καστανά μαλλιά της που ήταν πιασμένα σε μια χαλαρή κοτσίδα στη βάση του λαιμού και τη ρώτησε καθώς σηκωνόταν από την καρέκλα του «Πώς σε λένε;»

«Νιόβη...» ψιθύρισε εκείνη ενώ συνέχιζε να τακτοποιεί τα σκόρπια αρχεία σε μια στοίβα και να τα τοποθετεί με γρήγορες κινήσεις μέσα στο δερμάτινο χαρτοφύλακα του νεαρού.

«Εμένα, με λένε Στέφανο. Πολλοί με φωνάζουν Στεφάν...» απάντησε εκείνος καθώς σηκωνόταν.

«Το ξέρω... Η μητέρα σου είναι από το Μαρόκο και ο πατέρας σου από την Ελλάδα. Βρίσκεσαι στη βιβλιοθήκη του Καϊρου για να...» ξεκίνησε να λέει η Νιόβη, αλλά τα κεφάλια τους γύρισαν στο απρόσμενο άκουσμα.

«Άτιμη λευκή θα πεθάνεις!» μια κραυγή ακούστηκε απο το βάθος του διαδρόμου, «Νόμιζες οτι δεν σε παρακολουθούσαμε τόσο καιρό, ήρθε η ώρα να λογοδοτήσεις..."

Ένας άνδρας διέσχιζε τρέχοντας την κεντρική αίθουσα ενώ τον ακολουθούσαν ορισμένοι από τους υπαλλήλους της βιβλιοθήκης ασθμαίνοντας, με κατεύθυνση προς τα γραφεία των μόνιμων εργαζομένων.

Η Νιόβη άρχισε να τρέμει ενώ ο Στεφάν παρακολουθούσε την εξέλιξη της σκηνής με ψύχραιμο ύφος. Αγκιάλιασε τη Νιόβη απαλά και γυρνώντας την προς το μέρος του με αργές κινήσεις, της ψιθύρισε «Χρειάζεσαι τίποτα εκτός από την τσάντα σου;»

«Όχι... είμαι έτοιμη... νομίζω...» απάντησε η Νιόβη νιώθοντας το αίμα στις φλέβες της να κυλάει ζεστό ενώ το κεφάλι της ήταν έτοιμο να εκραγεί από την αγωνία.

«Τότε πάμε! Μην τρέξεις... Δεν είναι για εμάς... Προχώρα μαζί μου... Ήρθε η σειρά σου να με εμπιστευτείς...» την συμβούλεψε στο αυτί και αρπάζοντας τον χαρτοφύλακα του, διέσχισαν την κεντρική αίθουσα χέρι – χέρι.

3 Comments:

Blogger ViSta said...

:-) ωραιο...
Δυστηχως διαβαζονται τα κειμενα δυσκολα με αυτο τον τροπο, που τα καινουργια ειναι πανω και τα πρεπει κανεις να διαβαζει απο κατω προς τα πανω για να μη χασει ενδιαμεσα κομμάτια. Αλλα, αυτο ειναι αλλο (τεχνικό) θέμα, το ξέρω.

Ωραιο και αυτο ισχυει για ολοκληρο αυτο το blog και την συνολική προσπάθεια.

Κυρ Νοε 06, 11:00:00 π.μ.  
Blogger ViSta said...

Ωωω, ταξιδι στο Κάϊρο και χαιρετισμους (αγωνιστικους ή μη) απο τους μπλογκοσυγγραφείς; Σημερα ειναι μια πραγματικά καλή μερα για μένα...:-)

Ειναι πραγματικά μια πολυ ωραια ιδέα αυτο το blog και βεβαια θα το πω και στους φιλους μου.

Η Σιβα να μην στεναχωριεται, παντα καπου καποτε, μερικοι δουλευουν και μερικοι αλλοι οχι. Αυτοι οι άλλοι μακάρι να φλερτάρουν άν δεν μπορουν να κανουν κατι αλλο παραγωγικό ;-)

Κυρ Νοε 06, 11:23:00 μ.μ.  
Blogger Mikrouli said...

:)))

Χαίρομαι που έλαβε τέτοια θερμή ανταπόκριση η συνέχιση της ιστορίας μου...

~ViSta: Σε ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια καλή μας αναγνώστρια! (γλείφω από τώρα μπας και βρούμε λεφτά για την παραγωγή!)

~UYI: Ας πρόσεχε η Σίβα και η Έβελυν! Πού πας κυρά μου με το Prada? Ας μην σχολιάσω το περσινό μοντελάκι/τσαντάκι για όλες τις χρήσεις!

~mazdoc: Μεγάλε Αδελφέ (ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΕΝΝΟΙΑ!) σε ευχαριστώ για τη συμπαράσταση και την αμέριστη υποστήριξη! Χωρίς εσένα θα ήμουν ένα ακυβέρνητο καϊκι... Ένα βιβλίο που δεν το διάβασε κανείς... Μια νύχτα χωρίς άστρα... (κλαψ - λυγμ = συγκινήθηκα το μικρουλάκι!)
Έμπαινε κι εσύ μεγάλε μπρο!

Δευ Νοε 07, 09:41:00 π.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home